Загибель Помпеi

Загибель Помпеї.

Забути про це неможливо,
Забути про це дуже важко...
І знову цей вечір жахливий,
І знову знівечена казка.

І знову півнеба застлало,
І душить повітря, як гази.
Благати і плакати марно –
Забути не можна образи.

Тривожне спалахує сяйво,
Забуті, опалені тіні...
І все це не тільки в уяві,
Не тільки на вічній картині.

Вони зрозуміти не можуть,
Що зло не розстанеться з нею.
І може, загибель ворожу
Пророчить загибель Помпеї.

25.02.1993


Рецензии
Жалко, что Брюллову уже не переведет эти строчки Шевченко!
Благодарствуйте, Вы уникальная поэтесса!
Ваш М. Скрип

Михаил Скрип   02.04.2008 16:46     Заявить о нарушении
Ой, спасибо.
Вы меня в краску вогнали...

Оксана Левандович   04.04.2008 03:52   Заявить о нарушении