песен за Калина

стани моме Калино,
стани да срещнеш Слънце ясно
Слънце ясно е изгряло
днес е ден за прошка
за душмани и тирани
сълзи изтрий и очи ясни отвори
няма го либето ти
няма веч да ближе люти рани

Планината стене тежко
Гората листа сипе, плаче
Вятърът пее
Песен за раздяла
между тоз и онзи свят
вечност легнала е
тъжна Песен за човешкото

няма го, Калино
Кой срама от стореното да изтрие ?
Кой вода студена от менци да напие ?
но Горе
гледа той и се усмихва
гали нежно косите ти нощем
думи за вярност шепне
тъгува по лика единствен
протяга ръка и чака
пътя земен и неравен да извървиш
прошката си да дадеш
душмани с вярност и любов да победиш


26.06.06

написах този стих и го посвещавам на всички малтретирани жени, които са милиони по света. и нека, ако е по силите им, да застанат високо и победят страха си с любов.

Мила




 

 


Рецензии
тъжна Песен за човешкото
Планината стене тежко
днес е ден за прошка
между тоз и онзи свят
вечност легнала е...

Чудно е!
С много усмивки вече от България,1
У дожма съм!
Обичам те!
Веси

Смуглянка   11.07.2006 19:58     Заявить о нарушении
ехааа, какви гости си имам !!!
благодаря ти Веси !
радвам се, че си тук вече :) надявам се, че пътуването ти е минало отлично ?!
с много приятелска топлина,
Мила

Милла Мел   12.07.2006 08:40   Заявить о нарушении