Een trouwe vriend

Kijk in de diepte van mijn ogen
zonder verwarring.
Alles wat je daarbinnen ziet
is geen illusie.

Wat kun je daar onderscheiden?
De afgrond van wanhoop?
De wolken van mijn verdriet?
De sporen van mijn tranen?

Als je mij goed verstaat,
kan ik mijn verdriet
in je ogen terug vinden;

en als
je mij niet in de steek laat,
wanneer ik in moeilijkheden zit
en je je naast mij bevindt,
dan zal ik je
een trouwe vriend vinden.

Zolang je lachend door het leven gaat
vergezeld van mooi weer,
heb je altijd een reisgenoot
om onder de hemel,
helder en blauw,
in gezelschap van jou,
een wandeling te maken.

Maar, wanneer donkere wolken
zich samen trekken boven je hoofd
in de gure wind,
kijk dan om je heen...
Waar is je reisgenoot?
"Een schijnvriend?"

Als er onweerswolken
boven je hoofd hangen
en je gaat alleen
door de ijzige wind,

mijn vriend,
de deuren van mijn huis
zijn altijd open voor jou.
Daar kun je
in het regenweer
een onderdak vinden.

Laten wij,
weer of geen weer,
goede vrienden zijn.


20 november 2005


Рецензии