Het licht van je liefde

Als een schip
dat vaart in dichte nevel,
kom jij keer op keer
`s nachts in mijn dromen.

Maar, helaas,
de dromen duren niet zo lang.
Ze zijn weggewaaid
bij het aanbreken van de dag
met de ochtendbries.

Ik hoor je stem
steeds verder weg:
"Denk, alsjeblieft, aan mij".
En alleen het licht
van jouw liefde blijft
in de hemel gloeien.

Het kan best zijn
dat het gemakkelijk is voor jouw
nu ergens ver weg te zijn,
waar jij steeds fluistert:
"Denk, alsjeblieft, aan mij".

"Mijn liefje",
fluister ik als antwoord.
"Jouw liefde blijft voor mij
in de hemel gloeien
en in gedachten
keer ik terug naar ons
rijke aardse leven, samen".

Ik weet dat
jij weer in mijn dromen zult komen
en de nachten zullen ons doen
wervelen in de irreёele dans
tot het aanbreken van de dag.
Dan zal jij als een vogel
door het open raam wegvliegen

en ik zal weer alleen,
gevangen in de stilte
en het verdriet
in de ruimte blijven,
die vroeger gevuld was
met onze liefde.


17 oktober 2005


Рецензии