De weg naar het nieuwe leven

Wat gebeurt er nu met jou?
Wat is de reden van jouw verdriet?

Jij reproduceert vanuit het geheugen
de door de tijd vervaagde herinneringen.
Kun jij de vuurgloed van je vergeten droom
onderscheiden?

Zou je ooit zulke gelukkige dagen
hebben gehad,
wanneer je droom in vervulling was gegaan,
wanneer de donkere wolken werden weggedreven
en de hemel lazuurblauw werd?

Vluchtige herinneringen
vanuit je eenvoudige verleden
gaan aan je geestesoog voorbij
en begrijp
dat dan je hart wegkwijnt zonder een droom.

Je leven is zo eenkleurig als de donkere wolken
naar welke jij je uitgebluste blik hebt opgericht,
terwijl je met de stroom meedrijft.

Je moet alleen op de manier leven, zoals je droomt.
Een nieuw diep gevoel
uit het diepst van je hart rijst op:
Het is een droom!

Doe maar het vuur van je droom ontvlammen
en je zult vleugels krijgen
en oprijzen naar de wolken als een vogel.

De zonnestralen beginnen door de wolken te breken
om je weg naar het nieuwe leven te verlichten.
Je begroet de lente van je nieuwe leven:
Het leven met een droom!


6 februari 2006


Рецензии