Mijn lief

Zie je hoe de oceaan raast,
het getier van meeuwen
overschreeuwend;

hoe de zware golf in wanhoop
zich op de rotsen gooit,
in myriaden druppels breekt
en met de nevel van verdriet
jou bespat.

Voel je de geladen stemming
in het lied van de storm?
Het gezang is vol
met wrok en wanhoop.

Dan kom jij naar mij toe, mijn lief.
Je legt je hand op mijn schouder,
kijkt met tederheid in mijn ogen,
kalmeert
de woedende storm in mijn binnenste.

We hebben samen de lange weg gegaan,
zowel de tranen
als de vreugden gedeeld,
de stormen met de kracht van je liefde
onderworpen.
Jij bent mijn eiland in de oceaan,
mijn lief!


9 februari 2006


Рецензии