Забавная арифметика, сложилки-вычиталки, Иринкины куклы, ру-укр

Картинка: Коляска с двумя пупсиками, две куклы на лавочке сидят, три - за столом, и принцесса - на шкатулке.

Иринкины куклы

Сколько кукол у Иринки?
Посмотри-ка на картинке:
Вот два пупса — спят в коляске
И у них закрыты глазки,
Две — на лавочке сидят
И о чём-то говорят,
Три — уселись за столом,
Пьют какао с молоком,
И ещё одна — в короне
На шкатулке, как на троне,
Умудрилась примоститься.
Ах, красавица-царица!
Всех увидел на картинке?
Сколько кукол у Иринки?
2+2+3+1=?
**************************

Іринчини ляльки

Іра на ляльок багата.
В неї ляльок... Повна хата!
Скільки Іра ляльок має
Навіть і сама не знає.
Ви Іринці підкажіть,
Рахувать допоможіть:
Дві малі — сплять у візку,
Ще є дві — сидять в кутку,
Три за столиком сидять
Та смачний обід їдять,
Ще одна сидить на скринці
Та підмругує Іринці.
Хтось із читачів вгадає,
Скільки ляльок Іра має?
2+2+3+1=?


Рецензии