А. фет ukr

За рікою десь вогник горить,
І промінням леліє ріка,
Весло на човні нерухомо лежить,
Та ланцюг, що немає замка.



Так ніхто мене й не спитає:
“Куди ти надумав, куди забажав?”
А весло ще у сні спочиває,
І морок вечірній вже берег сховав.

Як бути ? Усе поховала вона –
Безплідна, пуста сірина.

Чи прийдуть знову з нічкою
Бажання ті примарою човна,
Весла, та вогнища за річкою?


Рецензии