Я читаю чужi листи...

 Я читаю чужi листи,
 Про чужi почуття читаю.
 Цi листи мав одержати ти,
 Але я їх чомусь гортаю.

 їх менi для розваги дали,
 Щоб для втiхи я їх прочитала.
 Цi листи такi довгi були...
 Але знаЄш, смiшного в них мало.

 Вона пише, що любить тебе.
 Пише грамотно, з радiстю, з болем.
 I менi вже не шкода себе,
 Що я досi не стрiлась з тобою.

 Я забула свої почуття,
 Те, як довго на тебе чекала...
 Бо попереду в мене - життя;
 В неї ж ти - мабуть, все, що зосталось.

 I якби моя воля була,
 Я б забула про те, що бажала.
 Я вiд мрiй би своїх утекла
 I у неї б тебе закохала.

 Але я не чаклунка. Мети
 Досягти в мене сил не настачить...
 Я читаю чужi листи
 Тiльки з розпачу - Бог пробачить.

 17. 06. 2000 р.


Рецензии