Наснись менi цi ночi...

 Наснись менi цiєї ночi
 Прийди у сни мої дiвочi,
 Скажи, що любиш ти мене...
 Нi-нi, мовчи, бо сон мине,
 I я залишуся сама
 Бiля розкритого вiкна,
 Iз безнадiєю в очах
 Вдивлятимусь в Чумацький шлях...
 А там, в далекiй вишинi,
 Зiрки всмiхаються менi
 I швидко, стрiмко вниз летять -
 Я не встигаю загадать
 Бажання, що на серцi є...
 I гiрко так менi стає;
 Я вiдiйду вiд пiдвiконня
 I враз порину у безсоння.
 Я думаю: де ти блукаєш?
 Чим мариш, що ти вiдчуваєш?
 Якi до тебе линуть сни,
 I що несуть тобi вони -
 Журбу чи радiсть, гнiв чи милiсть?
 А може, я тобi наснилась?

 10. 08. 1999 р.


Рецензии