Мораль

 
 
 

 Moral is wide and exact.
 She can give you advice how to act.
 But you mustn’t forget it’s different
 And understand it at fist is difficult.
 At one case you must break the law
 At other cases you can only say no.
 Moral is deep and wise.
 For some(one) it’s silly, for some(one) it’s nice.
 Sometimes, somewhere moral can help you.
 Can remind things you ever knew.
 But moral can punish wicked people.
 Help others at something a little.
 
 Remember it and listen to your heart.
 If you will do it you can call yourself “smart”

 
 Мораль широка и точна.
 Советы в жизни даёт она.
 Но не забудь, она многогранна,
 Иногда ясна, иногда туманна.
 В одном случае надо принцип нарушить,
 В другом лишь чей-то совет послушать.
 Мораль глубока и мудра.
 Но для некоторых всё же непонятна, глупа.
 Иногда где-нибудь она может помочь,
 Вспомнить забытое, себя превозмочь.
 Мораль в силах злых наказать,
 В чём-то уверить, чуть-чуть подсказать.

 Запомни это и прислушайся к сердцу
 И сможешь умным назвать себя честно.


Рецензии