капли дождя... Андрис Пеетерсонс

* * *
Maakonjos,
Smiltiis
Un veejaa
Dziiviibas
Dzirksteles
Leekaa.

В тучах,
В песке
И в ветре
Искорки
Бытия
Скачут.

У хмарах,
В піску
Та у вітрі
Вогнинки
Буття
Скачуть.

* * *
Novelku
Savu dienishkjo
Nastu
Kaa skrandas
Un ietinos
Tavaa elpaa.

Сбросил
Своё каждодневное
Бремя,
Как лохмотья,
И укутался
Твоим дыханием.

Скинув
Свій щоденний
Тягар,
Як лахміття,
Та закутався
Твїм подихом.

* * *
No muuzikas
Iznirst
Vааrdi
Un sarindojas
Kaasii.

Из музыки
Выныривают
Слова
И выстраиваются
В клин.

Із музики
Випірнають
Слова
Та гуртуються
До гурту.


* * *
Veeja braazmas
Piepildiija
Debesis
Un ilgi
Lietus lija.

Порывы ветра
Наполнили
Небо
И долго
Лил дождь.

Пориви вітру
Наповнили
Небо
І дового
Лив дощ.

* * *
No tavu matu
Stigaam
Nejaushi
Es izvilinu
Arfas
Briinumainas
Melodijas.

Струны
Твоих волос
Под моими пальцами
Источают
Удивительные
Мелодии
Арфы.

Струни
Твого волосся
Під моїми пальцями
Переливаються
Дивними
Мелодіями
Арфи.


* * *
Tu pati
Te muuzika,
Te dzeja
Tu pati.

Ты сама
То музыка,
То стихи,
Ты сама.

Ти сама
То музика,
То вірші,
Ти сама.

* * *
Dzilji sirdii
Lietus lses
Sitas
Bez mitas,
Bez mitas...

Глубоко в сердце
Капли дождя
Бьются
Беспрестанно,
Беспрестанно...

Глибоко у серці
Краплини дощу
Б’ються
Невпинно,
Невпинно...


* * *
Meeness
Eena
Tavaa kleepii
Seero.

Тень
Месяца
На твоих
Коленях
Скорбит.

Тінь
Місяця
На твоїх
Колінах
Тужить.


* * *
Aizsleegtiem
Vaardiem
Mekleeju
Atsleegu,
Bet tavas durvis
Ciet.

К замкнутым
Словам
Ищу
Ключ,
Но твоя дверь
Закрыта.


До замкнених
Слів
Шукаю
Ключа
Та твої двері
Зачинені.


Рецензии
Гарні мініатюрки. Ось тільки "Искринки" якось українською не дуже звучать (на мою скромну думку). Може краще вибрати якийсь з цих синонімів: огни́нки, бли́скі́тки, бли́щики?

Иннокентий Флик   14.04.2008 17:41     Заявить о нарушении
можливо- огнинки-підійшло б, бо це те з чого може розгорітися полум'я самого буття.:)
Спасибі, Інокентію.

Валентина Силава   16.04.2008 18:19   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.