A kitten in my kitchen

(These are Maria's reflections. Oh, there is no old good Maria...)

There is a kitten
in my kitchen.
He wants to eat.
I want to meet…
Whom?
I'm a room.
Somebody enters me
and goes out me.
He thinks I'm him entertainment.
But really I'm a precise equivalent
of his meanness.
I'm starless.
Stars are innocent.
I'm indecent.
My underwear is an obstacle.
It is overcome easily.
I'm a spectacle
for everyone. I wither
without your praise.
I raise
my reckless head.
I demonstrate
my naked bosom.
It's late.
The loop, please, loosen!
It's in vain.
I'm your catch.
It's raining
cats
and dogs.
My kitten is sleeping.
I'm weeping.
And the affected speechless world
is whispering me a sincere word.


Кошка на окошке.
(Манькины размышления. О, эта нестарая добрая Манька...)

На кухне кошка
на окошке.
Она хочет жрать,
А я - повстречать
Кого-то…
Я - комната:
в меня входят - туда и обратно.
Думают, я их наслаждение.
Но на самом деле, я - точное измерение
их ничтожности.
Я - беззвёздность.
Звёзды невинны,
а я - неприличная повесть.
Мои трусы - преграда,
которую легко преодолеть.
Где моя награда?
Я - зрелище. Все идут меня смотреть!
Поднимаю
безрассудную голову.
Обнажаю
свою грудь. Что ж, голая.
Поздняя пора…
Петля, я - твой улов. Ослабь! Ну кто тебя уговорит?
Дождь, как из ведра.
Я всё реву, а кошка спит.
А мир, притворный и безмолвный,
Мне шепчет искреннее слово.


Рецензии