Кути життя вкрива льон

Рушник, то доля вишивана –
Кути життя вкриває льон…
Червона нитка і яскрава –
Блаженство днів, і білий фон.

Між ясних чар є чорна доля,
Ця нитка спутує наш шлях.
Ніяка сила й наша воля
Вже й не зупинить темний крах.

Осою жалить голка жалю,
Змією проникає біль
І втрати омиває кров’ю,
На рани сипить білу сіль.

Потьмари нитки – чорне сяйво,
Тонкі прокльони від життя…
Та вишиває доля вправно –
На білім льоні - гладь моя…

Рушник, то доля вишивана –
На білім фоні різний слід,
То світла нитка та яскрава,
То темна нитка – горя плід.


Рецензии
Отримала насолоду від прочитаного вірша.

Велимира Вели   02.06.2006 15:03     Заявить о нарушении