Дивоочi

Вперше бачу такі диво очі.
В них дитяче тепло, лютий жах,
Помічаю всю темряву ночі,
І тому відчуваю я страх.

Про них можна сказати “скажені”:
Дикий погляд притягує вмить.
Так, здається, вони навіжені,
Аж мелодія в серці гримить;

То побачиш в них радість, бадьорість,
І відчуєш до них теплоту;
Непорочність примітиш, прозорість,
Розуміння про все нальоту.

Янгол з демоном в них об’єднались,
Ясний промінь – з розпусним вогнем.
Щоб ці очі довіку кохались,
За них битись потрібно мечем!


Рецензии