Весна прийшла

Весна прийшла,
і розтопила зимові сніги,
перетворивши їх
на прозорі калюжі,
на швидкоплинні струмки...
“Весна прийшла!” –
говорять тендітні проліски –
перші дзвіночки теплої пори року.
 “Весна прийшла!” –
відгукнулися дзвінким щебетанням
щирі пташенята.
 “Весна прийшла!” –
сповіщають людство
яскраві промінці лагідного сонця.
І дійсно,
хоча де не де лежить сніг,
земля досі мерзла,
із вирію ще не повернулося безліч птахів,
та в повітрі відчувається
свіжий аромат Весни.
Це нова господиня,
турботлива і обережна,
впевнено вступає у свої володіння.
А їй, довгожданній,
радіє все в цьому земному царстві.
День добрий, Весно!


Рецензии