Дорога в Одесу

Нога на газ,
Одеса,
Фари білі.
Колеса
Великими ковтками
Повітря їли.
Ми туди спішили,
І стрілка на спідометрі крутилась
Навскіс ураз.
Експреси,
Колони, шхуни,
Все, що обганялось,
Таким дрібним і немічним здавалось.
Хотілось швидше,
Руль рука стиснула.
Від поворотів далі уперед
Асфальт стелився...
Поміж крик торпед
Я чула
Одеси подих.
Заводить
Само себе.
І 100 FM.
Ми двічі в світі не живем.
Нога на газ.
В обличчя – вітер.
Прощай, камаз,
Дозволь летіти
До сонця.
„Мазди”, „Мерседеси”...
я відриваюсь від машин,
гарячі поцілунки шин...
Привіт, красунечко, Одеса!


Рецензии