и беше пролет...

И беше пролет
... разцъфваха градините
но на душата ми бе пълен мрак
и беше ... слънцето в пустините
... изпепеляваше до ... страх
Меняха се картините
... сезоните
... годините
в един прекрасен ден ... разбрах
че да избягам от суетата ... аз не можех
не можех ... да призная
ако го сторех ... то беше
... грях.
Молитви в стихове редяха се
и давах знак след знак
но ти не пощади ме, разпна ме
пред всички ... и няма аз останах
останах ... пак.

Платих си щедро за това,
че обич исках да получа
платих си ... но ти
така и не разбра ...
че всичко написано бе
и не беше то ... игра.

Сега ме гледаш от високо ...
Презираш ме ? ...
В каква ли роля не описа ме ...
танцьорка, принцеса бях на този цирк
блудница и грешница ... защо?
а аз копнеех само ... за твоята десница
и заедно да помълчим ...
прегърнали отново самотата призори
Не ме е страх..
защото зная.. за обич неполучена
се плаща скъпо
плаща се като за..
смъртен грях.

P.S на когото му е нужен превод ... да използва електронен речник ... ако открие такъв ;)


Рецензии
На мен не ми е нужен превод- така че, браво, много искрено и силно стихотворение! Поздровявам вИ! Веси

Смуглянка   08.12.2005 23:35     Заявить о нарушении
Благодаря Веси!
с усмивка от Варна : Мила

Милла Мел   09.12.2005 08:55   Заявить о нарушении
Благодаря, разбрах, от Варна сте-много ми е приятно- поздрави на прекрасната ни морска столица от сестра и на сушата - софия. Приятен ден и нови творчески успехи желая от сърце. Веси

Смуглянка   09.12.2005 11:46   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.