море

як чудово пахне морем,
переливом грають хвилі,
ластівочий щебет дзвінкий,
звук прибою, серцю милий.
до самого небокраю
простяглася гладь морська,
корабель у синім морі
йде на світло маяка...
а яка прекрасне море
в сутінковому серпанку!
так митець не намалює –
не поставиш море в рамку.
ось сріблястую доріжку
місяць в морі прокладає...
хто красу таку не бачив,
той, напевне, і не знає,
що таке прекрасне море –
чисте, ніжне і прозоре.


1998 р.


Рецензии