Я хочу весни

Я хочу весни, павутиння і тиші,
Щоб протяг між вух і поморхлені квіти;
Щоб тихо, в пилючці, неначе дві миші,
Сидіти з тобою і разом тремтіти.

Я хочу, щоб дощ тарабанив по шибці
І вії здригались дзвінкою луною.
Най вітер зів’є на зіржавілій скрипці
Конструкцію мрій крижаною струною.

Я хочу кайданами скутої волі
Й безправного щастя стрімкої навали.
Я хочу, щоб ми, безпорадні і кволі,
Раділи весні і потроху співали.
               
                13. 04. 2005 р.


Рецензии