У блакитних мох мрiях квiтка дивная зiйшла...

У блакитних моїх мріях
Квітка дивная зійшла –
Мов на чорних моїх віях
Не сльоза це, а роса.

Немов листя не зелене,
А блакитне, як вода.
А пелюстки не рожеві –
Темно сині. Й ніби я

Біля квітки зупинилась
І дивилась усю ніч,
А вона ясно світилась,
Мов вогонь із тисяч свіч.

До світанку милувалась
Й не відводила очей –
В ній все щастя мов зібралось,
Що бувало у людей.

Зорі швидко поховались,
Місяць сплив з країв небес –
Квітка, що у серце вкралась
Й полонила розум весь –

Пелюстки свої зібрала
Й стала ніби нежива.
Сонця промені заграли,
А вона посохла вся.

Що ж з тобою, моя мріє –
Блакить квітки неземна,
Сонце ж ніби серце гріє,
Та чому ж сумна душа?


Рецензии
Уважаемая Ольга!
Под впечатлением этого стихо, я паписал "Ой барвiнку..." Загляните, а заодно гляньте "Зоре моя вечiрняя, зiйди надi мною".
Щиро дякую.Натхнення Вам.

Полищук Виталий   10.11.2005 14:41     Заявить о нарушении
Дякую!
З повагою,

Ольга Бондарь   13.11.2005 23:29   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.