Полонина украинский

За горами, за долами,
У далекій полонині
Доля наша, та не з нами
Там сумує десь донині...
Там смереки у полоні
Невгамовного бажання
Простягають, як долоні,
Гілки, прагнучи кохання...
Там сріблясті водограї
Зачаровано співають!
І пташок веселі зграї
У блакиті там кружляють!
Там співають навіть скелі,
Сперечаючись з вітрами...
Та пісні всі – не веселі,
Бо там доля, що не з нами...
Бо порожня та місцина!
Бо, сльозами чисто вмита,
Спить там доля, як дитина,
Спокоєм сумним сповита.
Ти знайди ту полонину!
Оживуть пісні з тобою...
Долю, з присмаком полину,
Принеси мені з собою!...
12.02.05.


Рецензии
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.