Рiздвяна Нiч

Різдво Христове             

Чарівна ніч Христового Різдва!
Спасіння нашого від темряви та зла,
Новини Доброї від Вишнього Отця,
Надії світлої у краще майбуття
Та віри всіх людей у вічне з Ним життя.


Різдвяна ялинка

Різдвяна ялинка!
Яка висота!
Різдвяна ялинка!
Яка то краса!
         
Розвішані там кульки,
Ліхтарики, бурульки,
Срібляста мішура..
               
А десь там на ялинці,
серед прикрас тендітних,
є хатка розписна.
Та хатка непроста!
Вгорі горить ліхтарик...
І кулька золотава,
мов повний місяць, там.
Сніжинок рій кружляє,
на дах шаром лягає.
А з комина тихенько
сивенький дим злітає.
               
Заглянеш у віконце,
Прищулившись. І хто це?!
Напроти, у каміна, –
знайомий нам Дідок.
Перед старим – мішок!
А в ньому є мотрійки,
ляльки, м'ячі, машинки,
ведмедики, зайці...
Їх той Дідок складає,
дарунки підбирає,
співає пісню ще.
Над столиком, при лампі,
схилився Сніговик.
Він гарний листоноша,
до праці тої звик.
Листи він доставляє,
уголос їх читає...
Ну, а Дідок малятам
на них відповідає.
Кипить отак робота,
Приємні всі турботи.
На ранок бо Різдво!
В каміні жар іскриться,
мов та чарівна птиця.
За північ тож давно...

А вранці, тільки видко,
прибігши до ялин,
Знайдуть дарунки діти,
сплеснувши від дивин.


Рецензии