На снгом зсипанй дороз

На снігом зсипаній дорозі,
біля газетного ларька.
Стоіть старенька на морозі.
Тремтить простягнута рука.

Вона від всіх ховае очі.
А поруч милиця лежить.
Про себе тихо щось шепоче.
І просить. "Люди поможіть"

Ліниво люд кудись бреде.
Світло падае з вікон.
Хтось, не помічаючи пройде.
Хтось кине пірваний талон.

Хай бог віддасть, що ще сказати.
За всіх помолиться стара.
Вона ж для когось бабця, мати
А може бути що одна.

А я про щось свое згадаю.
І мовчки очі відведу.
В кишенях в себе пошукаю.
Віддам ій все що там знайду.


Рецензии