над чолом ясним з ди за мотивами J. Woodhouse

над чолом ясним Ізіди -
повний місяць мов би лотос
діаманти зір в Короні
ніч чарівну освітили
і над морем сяйво дивне,
і над лісом, над болотом
Світ наповнюється Світлом,
що несе його світило
між Юпітером і Марсом...
.....................
ницим фарсом видається
світ, в якому править тіло
врода показна химерна,
ефемерна і хвилинна...
тож дивлюся знову в небо
і питаю - "ти хотіла
щоб тобою милувався?"
доля людська швидкоплинна
і шагренева до того ж...
......................
в срібно тогу одягнуся
у Вівтар до Храму Діви
я зайду на сконі ночі
фіміам курить і свічі
запалить тобі, Ізідо
в тінях ранішніх Годіву
упізнаю і Безсмертю
подивлюся прямо в вічі
на порозі Дня Нового...

©2004 Автор: Ingvar Olaffson


Рецензии
Ингвар, это чудно! Из мотивов моего скромного стихотворения Вы сделали такое красивое и лиричное произведение, всё проникнутое этим самым "лучезарным явлением". Спасибо огромное за удовольствие, которое я получила при чтении.

С симпатией, Jena

Jena Woodhouse   20.06.2004 08:52     Заявить о нарушении
Спасибо Джена,
очень Вам признателен за такую оценку.
Искренне, Ингвар.

575   22.06.2004 12:10   Заявить о нарушении