на кристина

в търсене на кристина
литературата ще загуби много време
за да прикрие следите от разваления почерк
който е още по-красив
защото е истински, неин

в търсене на кристина
традицията ще припознае образи
ще призове Калипсо да преплува
пределите
от нейното до новото сакрално време

в търсене на кристина
къдравите й коси
тактичната усмивка
и симпатичната смутеност
само ще са отправна точка
към хармоничния свят

в търсене на кристина
автора и авторите
ще предполагат, че Кристина сънува

как отвъд литературата
горят следи
в търсенето към нея


Рецензии