Кобзар

               

Кобзар! – твоє ім’я у світовій культурі
І оповито невмирущою любов’ю
Ти – геній української літератури
І джерело її натхнення і розвою
Великий наш творець вийшов з народу
І був як промінь в царстві тьмі
Учасником безкровної війни і світлого походу
Во ім’я дружби всіх народів на землі
Його поезія виховує нову людину
В ній неповторні образи, нові слова
Шевченко – син нової України
І нової літератури голова
Ми знаємо і любимо його ім’я
Співаємо його пісні й пісні про нього
Народів – братів велика сім’я
Шанує прагнення творця, його живого слова
Могучий дух натхнення, що створив Тарас
Віє і досі  в нашій країні
Жодного поета немає в нас
На якого цей дух би не вплинув.


Рецензии