Славянская вайна беларуская мова

                СЛАВЯНСКАЯ ВАЙНА
Em               Am H7 Am
Ехалі казакі за сяло.
                D7     G          Em
Пакідалі роднае жытло.
E+1  E7     Am     D          G
Ухапіла дзеўка за сядло:
     C                H7         Em
“Без цябе мне як жа жыць?”

Не чапай, дзяўчо, гняда каня,
Ты мне яшчэ покуль не жана,
Паглядзі кругом гарыць вайна,
Адпусці, пайду служыць!

Трэба даць вады свайму каню,
Вынясе сягоння ён с агню,
Еду не на свята – на вайну,
Трэба шаблю пагастрыць.
Бровы любай ад бяды чарны,
 Над радзімай кружаць груганы,
Не было яшчэ такой вайны –
Скажа хто, ці будзем жыць?

То ж не вораг, то ж мой крэўны брат
Паўстае на нас, як супастат,
Эх, не скора я прыйду назад –
Ты мне сына беражы.
Ехалі казакі за сяло,
Пакідалі роднае жытло.
Ухапіла дзхеўка за сядло:
Без цябе мне як жа жыць?


СЛУХАЦЬ ПЕСНІ МОЖНА ТУТ:


Рецензии