Ноктюрн

Стіни, сходи і стелі,
Шпалери, прозорі фіранки...
Протяг. Вимкнути світло –
І знову неначебто сам.
Осипається листя кленове –
Мотив колисанки,
Засинає будинок, що – бачиш? –
Тебе вколисав.

Синім клаптиком сну –
Так ніяково – місячне сяйво
Наверзеться, немовби
Застигле в чиїхось очах.
І розпуститься сон
Пелюстками космічної мальви,
І зупиниться човен,
Застряглий в підводних корчах.

Полетять в потойбіччя
Мармизи, погрози та сльози,
І розлитої ночі густа
Непролазна вода...
І забудеться день,
Як сторінка бездарної прози,
І впаде на долівку
Стодзвінна зоря золота...


Рецензии