Для чого?..

Для чого прапори, для чого герб?
Вже славу України сплюндрували.
Раніше був боярин, цар і смерд,
А нині є бомжі та генерали.

Отож, змінились тільки імена,
Більш не змінилося нічого в світі.
Для чого предкам та лиха війна,
Коли страждають і досі їхні діти.

Країну нашу красну й молоду
Зросили кров'ю люди безневинні.
Поглянь он на калину у саду,
Краплини крові збереглись й донині.

Заради чого так страждав Тарас,
Для чого захищав він честь народу?
Його слова дійшли лише до нас,
До тих людей, які простого роду.

Для чого прапори, для чого герб?
Вже славу України сплюндрували.
Подивишся як плаче гілля верб
І стільки на душі стає печалі...


Рецензии