Стьоб

Моїм улюбленим
  шістдесятникам

Тримай свої бажання у ґнузді –
Не треба душу ставити на карту.
Хай не штовхають подвиги пусті
Тебе у вир звірячого азарту.

Хай розум буде зимним і тривким,
І нерви в жилах – як сталеві троси.
Тримай в ґнузді усі свої думки,
Щоб воля не розсипалась, мов просо.

І як постане вибір – так чи ні,
Життя чи смерть, фатальні “за” чи ”проти”,
Хай вірний вибір множить твої дні
Не на землі – так в пам’яті народу...

Як легко вимовляються слова,
Та язиком – не намолотиш гречки.
І, поки в серці молодість жива,
Хай не ґнузда це буде, а ґнуздечка.


Рецензии