Материнське побажання

        ( Джині )
Квітка моя! Пелюшками
Ніжно вкритий ти  дбайливо.
Квітка моя! Разом з нами
Ти ввійдеш в життя мрійливо.
Сонця світ! Моє ти щастя!
Наша гордість і надія!
Хай минуть тебе нещастя,
Радість кожна дасть подія!
Хай широкий світ для тебе
Буде щедрим та привітним!
Що просила я для себе –
Все тобі віддам! Помітним
Нехай буде шлях твій в світі,
Щоб ти довго йшов по ньому!
З серцем чистим, серед квітів
Щастя щоб знайшов у всьому!
Заклинаю горе й лихо,
Щоб не стрілись у дорозі!
Тільки смуток, трохи, тихо,
Може й стане при порозі...
Щоб гостріше відчував ти
Всі миттєвості щасливі!
Щоб щедріше віддавав ти
Серця жар! Бо ж знай, мінливі
Примхи долі... Сину, сину,
Смуток з пам’яті зітреться!
То ж крокуй життям без спину:
За добро – добром дається!

Не забудь про це, синочок!...
27.03.2003


Рецензии