Ora pro nobis Мол ться за нас

Злива. Страждання прийдуть з дощем цих сторіч,
Зліва зітхання, присмак усіх протиріч.
Зради ховають всі мої мрії про нас.
Мрії останні, де ви? Моліться за нас !

Ридма ридаю. Скільки цих сліз? Переліч!
Прірва між нами. Може забудемо ніч?
Натяк на вади... Може обійдемо час?
Поночі, вранці, друзі, моліться за нас...

Вікна мов аркуш, краплі малюють Каїр.
Речі – не наші, так, бусурманський їх двір.
Там всі араби знову справляють намаз,
Де християни? Копти*, моліться за нас!

Ввести в оману? На що ця сила дощу?
Змоги не маю, сам вже скорився йому...
Де ти, Анубіс? Що приховав ти для нас?
Ora pro nobis, боги, моліться за нас!

*Копти - християни Єгипту


Рецензии