Виталий, игумен Дубенский, Понеже тя любовне Х ристо с призывает

[Ч.2 Диоптры Глава 40 "О бл[а]гомъ, еже погубляютъ миряне"]

Таков естъ сей окаянный миръ противу онаго преславнаго и н[е]б[е]снаго Iер[у]с[а]лима. ТЪм

Понеже тя любовне Х[ристо]с призываетъ
И райская оусердно врата отверзаетъ,
Оставльша противная вся помышленїя,
Бл[а]ги твори пути и своя мышленїя.
Не пристращайся сЪни бл[а]гъ жовота [так!] сего,
Но вся купно презирай, елика суть его.
За сiе н[е]б[е]сныхъ бл[а]гъ да ся не лишиши,
Ихъ же во грядущую жизн ся насладиши.
Якъ на пути, в н[ы]нЪшнемъ пребывай животЪ,
Да со Хр[и]стомъ будеши во вЪчной красотЪ,
Ему же подобаетъ честь, вЪчная слава
Со отцемъ же и д[у]хомъ с[вя]тымъ, и держава.
__________________________

Источник: "Диоптра", пер. Виталия. Изд. 2-е. Евье или Вильно, типография Братская, 1642. (Оригинал, отдел редкой книги Нац. библ. РБ, 094/166)
__________________________


Рецензии