Запор зька с ч

Спитай гаї, що шелестять:
-Коли Дніпро наш народився?
Вітрів гривастих, що свистять.
Почуєш тільки:- Вічність, вічність...

І богатирські береги
Широкі,як орлині крила.
Краплина чистої води
Миттєво певертала сили.

В долинах тихо він біжить-
Гримить, гуркоче на порогах.
За вовчий гай від ворогів
Тяглись знедолених дороги.

Там заснували вони Січ:
Не табір, а гніздо орлине.
І запах волі вітер ніс-
Наповнював ним Україну.

Солоний смак води від сліз.
Від битв, пожеж земля ридала.
Коли б чужі- й свої князьки
Родючі землі шматували.

Вливаються тихо в Дніпро
Вишневі, росяні, вербові
Річечки, річки - ще й струмки.
Виблискують його пороги.

А непокірні- козаки.
Хто зна, чому їх так назвали?
Громили орди ворогів-
Нічого в світі не боялись.

Легенди про Дніпро і Січ,
Про тих, що землю захищали-
Великий, славний шлях пройшли ,
Живі і завжди разом з нами.


Рецензии