Козацька пошта

Козацька пошта існувала.
Скільки? Відомо, що не рік.
Із чотирьох гонів складалась,
А третій поряд десь проліг.

Від Крюкова через Зибке,
Курячу Балку мчали коні.
Права притока Інгульця
Не стала їм не перепоні.

І Кривий Ріг, і Інгулець,
До Кисляківки, де Окатий-
Ще до зимівника Шульги,
Що подорожнім завжди радий.

І потім знову: Інгулець,
Білі Криниці , Городище.
Вдень і вночі чекав їх степ-
Над ними вітер виє, свище.


Кизикерменський шлях відомий-
В історії залишив слід.
Імператриця мандрувала:
З Криму в Росію шлях проліг.


Давно нема поштових гонів-
В книжках читаємо про них,
А назви нам такі знайомі:
І Інгулець , і Кривий  Ріг.


Рецензии