М Й КИ ВЕВ

В сталевому шоломі древній витязь-
Мій Києве. Тягнулися до тебе
Брудні  і загребущі, жадні руки.
Від них день ставав ніччю-чорним небо.

Стріли хозарські та мечі дзвеніли.
Палили, шарпали і плюндрували
І напилися крові твої стіни.
Вітри в зажурі попіл й хмари гнали.

Хіба скорився, витязю хоробрий?!
Меча не випускали дужі руки.
Падав не раз і знов здіймавсь на ноги.
Рани загоїв  і забулись муки.

Києве, Київ, князю ясночолий-
Оспіваний сліпими кобзарями.
Знов зустрічаєш, як належить князю
Каштанами з святковими свічками.


Рецензии