ДУМИ

Терпкими соками історії:
Не в затишку- на попелі й крові,
На сплюндрованих мечем поселеннях-
Під свист петлі ординця проросли.

Не під дзвін бджоли в медових травах,
А під зловісний ятагана блиск
Боролась Україна і страждала-
На захист встала Запорізька Січ.

Разючий свист козацьких шабель
Брязкіт кайданів й ясу переміг.
В кривавих січах проти людоловів
Любов до волі мій народ зберіг.

Він не зазіхав на чужі землі.
За зиском сюди сунули усі.
Чого шукали? Понад усе слави,
Але погибель тут свою знайшли.

Народні думи вічно будуть жити:
Розкажуть про події в ті роки.
Бо героїчний епос це- бесмерття
Перед яким безсилі і віки.


Рецензии