Чар вний пензлик

Червоне жар-сонце легко випливало.
Ніченька квапливо зірочки ховала.
Мов туманне море-небо, враз заграло.
Прокидайся, доню, час прощатись з снами.


Сонце вище- вгору і туман зникає.
Через його шати промінець стрибає
І заграли роси на пелюстках квітів.
Ой, які кумедні вусики на житі!

Річка не в тумані, мов би на долоні.
- Хіба ж можна спати !- вкотре кажу доні.
Ланцюжком із срібла- кружальця озер.
Протри оченята, подивись тепер!


Вдалені чорніє, мов фортеця бір.
У природи пензлик чарівний, повір!


Рецензии