Виталий, игумен Дубенский, Любимиче, ко Б о гу обратися Потщися

["Диоптра", ч.1. Глава 7 "О суетїи судов и г[лаго]лов ч[еловЪче]скихъ"]

[Концовка:]

Любимиче, ко Б[о]гу обратися,
Оставiвши суетства, потрудися
Ему токмо оус[е]рдно оугаждати
И прилежно во виноградЪ дЪлат[и],
Отвращая от вЪстей оушеса
И от сует мирских своя очеса.
_________________________

[Глава 8 "О презрЪнїи оглаголанїи человЪческихъ"]

[Концовка:]

Потщися оубо Б[ог]а ся бояти
И его воли с[вя]той оугаждати,
Оубо все в мирЪ тщетно любленїе -
Суета и д[у]ха ест озлобленїе.
_____________________________

Источник: "Диоптра", пер. Виталия. Изд. 2-е. Евье или Вильно, типография Братская, 1642. (Оригинал, отдел редкой книги Нац. библ. РБ, 094/166)
____________________________

В главах с 9 по 12 части 1 "Диоптры" (2-е издание) стихов не нашел.


Рецензии