В дриваюся дороги...

Відриваюся дороги –
з-попід неба хмари сині,
осінь сяйвом душу тисне –
золотая моя мати,
і хрести тримтять в долонях –
сіро-бліда смуга висне
кришталевою сльозою
край очинок
кожним роком.
Тільки легка і прозора
прохолода серця стине –
обіллюся знову кров’ю,
увійти в грязюку встигну
перед самою зимою;
радий йти шляхами долі,
коли
боже
гладь озерну,
сум мій
вкрив
у білий сніг –
дзвін і хруст по всій землі,
та сковчить візок колесний,
кінь в повітря пАром б’є
чи сердешно вік лоскоче,
пестить грунти враз зі мною, -
та одне як любо жити
поміж стЕпів в небесах.


Рецензии
Класс! больше нет слов...
Люблю украинский язИк.

Апрельский Вячеслав   12.10.2002 02:46     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.