Ти в кожному дом бажана в днин...

Злетіла лелека Різдвяної ночі,
Сказала так дітям своїм:
"На Божого Сина поглянути хочу
Від вас передам я уклін"

Граційно і швидко летіла лелека
Від дому, де діти малі,
І ось Віфлеєм вже замріяв здалеку
У сяйві Святої Зорі.

І бачить лелека: сповита дитина
У вбогих ясельцях лежить.
І стало їй жаль. І очі пташини
Сльзами наповнились вмить.

Біленькі пір’їни із крилець своїх
Стелила в ясельці вона.
Останнє тепло, так здалося на мить,
Лелека б Йому віддала.

Та мовила раптом Святая Дитина:
"Пташино, лети до людей!
Ти в кожному домі бажана віднині.
І станеш ти другом дітей!"


Рецензии