Молитва о заблудших

Всі ми грішні, Господи, всі недостойні
Твого захисту і Твого милосердя,
Та сьогодні, ставши на коліна,
Я смиренно попрошу у Тебе
За заблудших, що не знають імені Твоєго.
Що не відають, що їхні душі
Вже навіки заблудились у замнім хаосі,
Якщо схаменутися не встигнуть,
Як не вимолять Твого прощення -
І помруть, так не спочивши в Бозі...
Господи, помилуй їх, благаю!
Тих, хто не покаявшись вмирає.
І прости їм величезний гріх - безвір’я:
З ним вони ідуть у Вічність безкінечну...
Вічність ту життям назвати неможливо.
Ця молитва моя - за тих, хто не знає
Імені Твоєго пресвятого.
Ти не дай їм в темряві згубитись
І потрапить сатані у руки!
Від гріха безвір’я дозволь очиститись
Світлом милосердя Свого
Ти осяй їх душі!..
Господи, благаю просвітити тих,
Хто ще покаятися може -
Очі ти відкрий їм, Превеликий Боже!
Щоб на шлях Твій, Отче,
Встигли навернутись ті, за кого прошу -
Нещасні заблудші... 

2001


Рецензии