Коли баба стане дiвкою

Илахим
Як баба стане дівкою, коли
Настануть раптом в Греції календи,
Що досі тільки маренням були,
А яблука збиратимуть з календул.

Як з'являться з глибин річок-озер
Обличчя тих, що в воду зазирали…
Коли народжені в срср
Перекують всю зброю на орала.

Коли ще від народження сліпі
Побачать те, чого не довелося.
Коли гарбуз повисне на вербі,
Як на долоні виросте волосся.

Прокисне у церквах свята вода,
А на горі раптово рак засвище.
І на помості враз трава густа
Підніметься до поясу і вище.

Коли скінчиться в світі цей хаос,
Почнеться ера братства без наруги.
Коли на грішну землю знов Христос
Таки нарешті завітає вдруге.
 
Повиростають крила на взутті.
Отруйними не будуть більше змії.
Можливо (хоч і це не факт), тоді
Тебе забути врешті-решт зумію.