479. Неонове свитло

Дмитрий Арутюнович Романов
Неонове світло підсвічує шлях наш у прірву,
А вірші не в змозі тобі уже допомогти.
Навіщо писати, на граблі ступати, бо вирок
Тобі оголошено: від упиря не втекти.

Екран засмоктав все життя твоє. Поки є сили,
Злітай, бо чекає на тебе на фініші мить.
Збирай же своїх покемонів, як дурні робили,
Без тебе всім дихати легше, таке зрозумій.

Шукаємо логіки відповідь, вже вона близько,
Та тільки не зараз, не тут! Передишка, і ось
Нас полум'я лиже, смола, і ведуть кудись іскри
Це – шлях урочистості на золотий ешафот.

Нема більше слів тих, що лаються і протестують,
Усього, що ріже і душу, і вуха, зречусь.
Зірву і спалю ярлики ті, що доля готує –
Я – вільний! Не раб, не ягнятко, не звір, не пастух!

грудень 2023

Русская версия:
http://stihi.ru/2020/02/10/6550