478. Темрява

Дмитрий Арутюнович Романов
Не смію я судити, поки сам
Ще молодий, і досвіду бракує,
Голодних тижнів поки ще не знав,
І поки доля щедро не фартує.

Біжить до щастя, мудрості багатств
Душа моя, не відаючи тиші.
Навіщо тут я? – у небес питав.
На що чекаю? І чи вартий вишніх?

У темряву ступаю з ліхтарем,
Що освітив якихось пару кроків,
І серця погляд у нічних дверей:
Земля з-під ніг іде і б'є жорстоко.

Дрижить душа, і дихання дрижить:
Скажіть, моє покликання у чому?
А в відповідь – лиш тишина мовчить,
І біль чекання сповнює тривогу.

грудень 2023

Русская версия:
http://stihi.ru/2020/02/09/5447