Дайте руки Цанко Церковски Дайте руки

Владимир Игнатьевых
Дайте свои руки
сыновья нем`илы,
дайте, что б упруги
ваши стали силы!
 
Хватит нам потока
дружбы боязливой,
так нас ждет работа
на бескрайней ниве.
 
Теперь время наше
кинуть в землю семя -
кому  будет страшно
пусть бежит за всеми.
 
Кто поможет в мире
распахать оралом
на народной ниве
влагу что б достало.
 
Свои руки дайте
сыновья нем`илы,
все труду отдайте
до последней силы!

02.05.2023



„ДАЙТЕ СИ РЪЦЕТЕ” („ДАЙТЕ РУКИ”)
Цанко Генов Бакалов/ Церковски (1869-1926 г.)
                Болгарские поэты
               


Цанко Церковски
ДАЙТЕ СИ РЪЦЕТЕ

Дайте си ръцете,
синове немили,
дайте, та сплотете
ваште млади сили!
 
Доста се протака
дружба боязлива,
работа ни чака
на общата нива.
 
Ред е сега наши
да хвърлиме семе –
който ще се плаши,
нека бяга с време.
 
Който ще помага,
рало нек забива,
дорде има влага
народната нива.
 
Дайте си ръцете,
синове немили,
дружно работете
дор до сетни сили!
http://stihi.ru/2023/05/02/1601