Весеннее. Ан. Яльницкий. Пер. с белорусского

Нина Цурикова
Журавли пронесутся высОко
Над бескрайним простором весной,
Свет прольётся живительным соком
От берёз у тропинки лесной.

Первоцвет кое-где в перелесках -
Света радость в заснеженной мгле -
День встречает улыбкой прелестной
На разбуженной доброй земле.

Облака мчатся неудержимо,
Словно кони, проносятся вскачь.
Выпускаю мечту вслед за ними,
Пожелаю ей новых удач.

Оригинал:http://stihi.ru/2023/03/05/2991

Вясновае. Анатолий Яльницкий


Журавы узнясуцца высока
Над бязмежным прасторам вясной,
Прысне першым бырозавым сокам
Срэбны гай ля сцяжынкі лясной.

Першацвет прамільгне на узлесках,
Як заснежанай радасці блік,
Дзень сустрэне з прыязнай усмешкай
На абноўленай шчодрай зямлі.

Белым конікам хуткія хмары
Пранясуцца нястрымна наўскач,
Запаветную выпушчу мару,
Загадаю ёй новых удач.