Заець проти Вовка - УКР

Анри-Юлиан
Заєць проти Вовка
(байка)

Ось, вирішив материй вовк,
Пануючий тайговим лісом,
Спроста прислухаючись бісу,
Згадати зайцям старий борг.
«Косий! Ти знав що мої предки
Колись для сміху, в кругу слуг,
Вам всім позичили цей луг?!
Тепер, тут буду я, мій друг.
Звільняй житло, майно, шкарпетки!» –
«Нам землю дарував твій дід» -
Біляк йому відповідає,
Відкушавши стаканчик чаю, -
«Ми не підемо! мій сусід». -
«Ну пострива;й! Прийде година,
І вся помре твоя родина,
Ти розлютив мене, Косий,
Наш спір почне кривавий бій!»
Зібрались зайці на узліссі,
І вирив ями на вовків,
Зліпили полк сніговиків,
Поки гармат немає в лісі.
Пішла пальба, і там, і тут;
Сніговики збивають бомби,
А зайці дивляться салют,
Гризуть морквину в катакомбах.
Поки з гармат Вовко палив,
До зайців в яму догодив.
Вовк кігті рвав, Вовчак тріпався;
І ось на вовчий міні,
Захованої в глині,
Відразу підірвався.
Мораль твердить біблійну суть:
Не побажай земель чужого,
Щоб в серце не впускати злого;
Такі - до пекла доведуть.

Анрі-Юліан / Anree-Julian
7:24 AM 1/13/2023
Brunswick, OH USA
© 2023 Anree-Julian

http://stihi.ru/2023/01/13/8353