Нiчна коза-гроза. Кумедна нiчна шпектакля у 3 дii

Юрий Сафроненко
Нiчна коза-гроза. Кумедна нічна шпектакля у 3 дії.
http://stihi.ru/2021/05/23/2879

Дія перша.
Iз пітьми стрибнУло лихо. Блискануло вельми тихо.
Потім враз як гро-О-о-хне громом, по даху залізним ломом.
Затряслись в домах шибки, стала тиша
на
    д
     и
      б
       к
        и.
Стрибанувши, як коза, фсіх контузила гроза.

От халепа вельмижвава! - Для грози - гроза забава.
Травню-парубку для казки розгільдяйка "строїтьглазки".
Але Травень сладко спить. В снах з Весною тче блакить.

А гроза, така халепа! От ревнива -
геть
д
у
р
е
п
а
!
По штахетнику грохоче - розбудити Травень хоче.
Світлом блимає вночи - пригоріли калачи...

Травень, звісно, хлопець-бравень - закохалася у Травень.
У Весни
        в
         і
          д
           б
            и
             т
              и
                хоче -
по дахам от і грохоче.
У казан з нічной імлою насипає дощ з лихвою.

Сипе жваво, від душі! Варить злі кацапські щі.
Се така кацапська їжа - бараболь прозора жижа...
Трохи солі та вода - осьвамдядькоійеда!
Як боротися з ганьбою оговтілою такою?

Дія друга. Фтараячастьмарльезонскавабальета!

Травень вранці посміхнецця, за рушник з Весной візьмецця,
Як умиюцця росою та мерщій ходой босою
Поспішать на берег річки відкараскацця від нічки.

Свіжі хвилі прохолоди нададуть Веснянці вроди.
Як надягне вишиванку - се Весна у нас на ганку!
Що й шукати, знаєш ти! - Краще в світі не знайти!

А Гроза, надувши губи, заховавши свої труби,
Прихопивши свій оркестр, вичерпавши вщент реєстр.
Осідлавши хмару браву геть поскакаче, за дубраву:
- Постривай!
Я ще
     в
      е
       р
        н
         у
          с
           я
            !
І з тобою
р-о-з-б-е-р-у-с-я...

...далiбуде...

Дія третя.

Але фсе оце дарма!
Знає це вона сама.
Се вона для фурнітури,
Для збереження фігури.

Травень не відбить! От шкода.
Чарівна весняна врода!
Скільки в бубен не грими,
Піч не видуриш в Хоми.

І гроза, ядрена мать:
- Треба їх зачаклувать!
Натягнула хитру пику,
Та корону геть велику.

Вийшла в гай, як прохолода.
Як зорі ранковій врода.
Милий травень! Зачекай!
Ти до мене завітай!

Обійму тебе в гаю,
І опинишся в раю.
Не вдалося взять їй форт -
Він з Весною - на курорт!

От така халепка, любі хлопчики й дівчатка, мені сьодні вночи нагуркотілася...

=GoldKing=23.05.2021/Бермундія - дощове ранчо Грози/

А халепа в розпач впала,
Дуже зустрічі чекала,
І тепер чаклує фсіх
Та підштовхує на гріх.

В прохолоді відпочиньте!
В мрії подумки пориньте.
Я вам пісеньку спою,
Щоб згубились у гаю.

Будете мені служити -
В барабани гучно бити,
Лити злидні з небокраю,
Щоб завадити
розмаю!